De meest sportieve boxershorts • JUDAFASHION

Medisch

Dé gezonde boxershort

Vanaf € 50,- geen verzendkosten

Sperma killers

Een overzicht van sperma killers 
Mannen produceren miljoenen zaadcellen per dag. Externe factoren kunnen de kwaliteit van zijn zaadcellen negatief beïnvloeden. En omdat het ongeveer 75 dagen duurt voordat zijn zaadcellen volwassen en rijp zijn, kan een beschadiging (tijdelijke) vruchtbaarheidsproblemen geven. Hieronder sommen we een aantal zaken op die niet zo goed zijn voor zijn zaadcellen.

Oververhitting 
De mannelijke testikels kunnen niet normaal functioneren als ze niet kouder zijn als de rest van het lichaam. Het is niet voor niets dat ze zich buiten zijn lichaam bevinden. Wanneer de temperatuur van de testikels hoger wordt dan 36,6 graden Celsius, verlaagt dat de productie van het sperma. Als de productie wordt onderbroken, kan dit gevolgen hebben voor enkele maanden.

Te vaak in een te heet bad 
Warme hitte is niet goed voor de testikels. Meer dan 30 minuten in een warm bad of bubbelbad kan de sperma productie tijdelijk verlagen.

Mobieltje in zijn broekzak
Je partner steekt beter zijn mobieltje niet in zijn broekzak weg, maar op een andere plaats. De blootstelling aan de straling van een GSM kan een verminderde hoeveelheid zaadcellen veroorzaken als ook een verminderde beweeglijkheid en een afwijkende vorm van zijn zwemmers.

Te vaak met een laptop op schoot
Er is een directe relatie tussen verminderde vruchtbaarheid bij een man en het gebruik van een laptop op schoot. Als je zwanger wilt worden, vertel je partner dan waarom hij nu beter zijn laptop op tafel kan zetten.

Spataderen
Ongeveer 15% van de mannen heeft spataderen of verwijdde bloedvaten in de – meestal linkse – testikel. Het kan gebeuren dat de spatader de bloedstroom blokkeert of een oververhitting veroorzaakt van het scrotum. Wanneer uit onderzoek blijkt dat een man een verminderd aantal zaadcellen heeft in combinatie met een spatader, besluiten dokters nogal eens over te gaan tot een operatie. De vruchtbaarheid verbetert daarna vaak.

Extreem overgewicht
Extreem overgewicht – ook wel obesitas genoemd – wordt geassocieerd met verhoogde productie van het vrouwelijke hormoon oestrogeen, een verminderde hoeveelheid sperma en onvruchtbaarheid. Volgens een studie van de WHO uit 2009 hebben mannen met obesitas over het algemeen een latere spermaproductie dan mannen met een normaal gewicht of overgewicht. Deze verlaagde spermaproductie is pas echt dramatisch bij mannen met extreme vorm van obesitas.

Een slechte levensstijl
Het wordt afgeraden om te roken, alcohol te nuttigen en geen drugs te gebruiken als er een kinderwens is.  Alcohol heeft een negatief effect op de kwaliteit en de productie van de zaadcellen, terwijl roken ook veel invloed heeft op de mobiliteit en zelfs het DNA van de zaadcellen kan beschadigen. Drugs heeft dezelfde vernietigende eigenschappen.

Koorts
De sperma productie kan tijdelijk dalen met wel 35% na een ziekte welke gepaard ging met hoge koorts. Binnen een aantal weken na de ziekte is de spermaproductie weer optimaal.

Vanaf 2015

Blijvend sportief

Nederland:

Geen verzendkosten

Vanaf 2 boxershorts

Europa

Geen verzendkosten

Vanaf 4 boxershorts